Fethiye – Tasyaka (Tomb Bay) (16 nm)

Er zit hier wel een hele wakkere imam zeg, want uitgerekend na ons avondje ‘nachtbraken’ worden we om 4.40 uur al gewekt door een extra lang en extra luid ochtendgebed. Gelukkig vallen we allebei nog in slaap tot een uurtje of 8, ook weer record langslapen.

Eenmaal wakker doet Stijn nog wat inkopen voor de komende dagen en na een rustig-aan ontbijtje gooien we de mooringlijn los en varen richting Tersane Adalari, volgens de Pilot een goed beschutte baai met een prachtige zonsondergang. Meteen als we zijn weggevaren kunnen we de zeilen hijsen om er een met lekker windje van een knoop of 10-15 de gang prima in de boot te krijgen. Dit zijn echt de lievelingsomstandigheden van deze zeilboot, we lopen al vlot 7-7,5 knoop. De geplande 15 mijlen naar Tersane zijn zo gepiept. Net na het middaguur komen we in de buurt van Tersane als de wind behoorlijk aantrekt met vlagen van 25 knopen. En de windfinder had ons voor vandaag 8 knopen voorspeld…

Als we met stevige wind in de baai van Tersane aankomen vinden we niet echt een ankerplek waar we met deze windrichting makkelijk een lijn naar de kant kunnen brengen omdat het best krap is in de baai en er behoorlijk wat ondieptes zijn. Die goede beschutting die de Pilot noemde is met deze westenwind toch wat minder. Dan maar een ander plekje vinden. Op zich zijn er op heel korte afstand heel veel leuke kreekjes met wat meer ruimte dan hier. Na wat zoekwerk wordt het Tasyaka, ook wel Tomb Bay genoemd vanwege de tombes die hier in de steile bergen zijn uitgehouwen. Eenmaal daar aangekomen kiezen we ervoor om aan de steiger van het restaurant te gaan liggen, omdat hier de windrichting ook niet echt optimaal is om te ankeren met een ankerlijn naar wal. En het is te diep om vrij te ankeren. Maar vooruit, dan eten we vanavond weer lekker in een restaurant, het is vakantie :-P.

Stijn maakt nog een wandeling in de bossen en heuvels rondom de baai en Yvet plonst lekker in het verfrissende water. Bij Nomad eten we eerst wat mezes: salade, knoflook yoghurt, gegrilde pepers en superlekkere gebakken aubergine met tomaat en ui (en wie weet wat lekkere kruiden), vergezeld door een raki. De Turkse gebruiken beginnen we inmiddels aardig over te nemen ;-). Als hoofdgerecht moet er toch weer een lammetje aan geloven, deze keer voor Stijn in dunne filetjes en voor Yvet shish (=spies) van de grill. Jummie!

Nog een theetje met een chocolaatje op de boot maken deze heerlijke dag af, en lekker op tijd duiken we ons nestje in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *