Vigo!

Jaaaa, land in zicht! Het duurde even deze keer voordat we land konden zien. De ochtend hulde zich namelijk in een dikke nevel. Na een afwisselend onstuimig, dan weer rustig en dan weer onstuimig etmaal tikken we nu de laatste paar mijlen weg, met Vigo op ons vizier.

Dat we in de buurt van het Europese vasteland komen, is goed te merken. Terwijl we sinds ons vertrek uit Ponta Delgada tot gisteravond welgeteld 2 catamarans en 1 vrachtschip hadden gespot in onze omgeving, zijn we de afgelopen uren al door zeker 20 vrachtschepen gepasseerd. Opletten geblazen! Yvet moest in haar wacht zelfs nog even per marifoon met één zo’n joekel afstemmen om de koers een beetje te verleggen, zodat we elkaar precies konden ontwijken.

Wel bijzonder dat we, op een paar dagen na, twee jaar geleden ook in de Ria van Vigo waren. Het voelt op een fijne manier een beetje bekend. We hebben toen heerlijk van ankerplek naar ankerplek gescharreld door deze grote ria, gesmuld van verse mosselen en andere schaaldieren die hier worden gekweekt, genoten op de prachtige eilandengroep Cies net vóór de ingang van de ria. Alleen de stad Vigo zelf hadden we nog niet bezocht. Die kans krijgen we nú, misschien heeft het zo moeten zijn.

We gaan als we straks vast liggen, lekker warm douchen om het zout van ons af te spoelen en daarna… de bubbels staan al op springen in de koelkast. Ploep… proost!

De statistieken:

– Dagen onderweg: 7

– Totaal afgelegde afstand: 910 nm

– Afgelegde afstand afgelopen etmaal: 149 nm

– Afstand nog te gaan: 0 😁

11 reacties op “Vigo!”

 1. Zo weer op het vaste land, proficiat. Deze omgeving is leuk en mooi, maak er een fijne afsluiting van op jullie mooie reis.
  Wij zitten op de maas in belgie, tegen de franse grens. Ook erg mooi, komen net terug van leuke wandeling in de ardennen . Varen morgen weer richting huis. Veel plezier in spanje

   1. René en Truus

    Zou ik ook denken Yvet, jammie…

    ¡Hola!
    We hadden al even ‘heet van de naald’ contact toen jullie de Ría aan het binnenvaren waren. De foto die je meestuurde ( lief hoor, dankjewel ) liet aan duidelijkheid niets te wensen over! René dacht dat hij toch wel érg ziek zou zijn geworden . En ja hoor, kapiStijn lijkt er nog steeds lol in te hebben.
    Een grote vrachtboot naar een andere koers dirigeren , windkracht 8 trotseren, wát een bikkels zijn jullie!!! Wij zitten hier weer te glimmen van trots. En die bubbels, laat maar knallen ¡Salud! Wij hebben op jullie getoost, zij het dan met ‘vino tinto’ en ‘jugo de frutas’, ook niet slecht hoor.
    Blijf lekker veilig in de haven tot het lagedrukgebied oplost, rust goed uit en geniet van al het moois en lekkers dat Vigo te bieden heeft!
    ( Ik moet wel eerlijk bekennen dat het héėl prettig voelt dat jullie weer op het Europese vasteland zijn ! )
    Voor nu: dikke kus en knuffel en een liefdevol klopje op de boeg voor de Amuse. Slaap lekker vannacht.
    ¡Hasta la próxima! XXX

 2. Weer steeds een beetje dichterbij….goed gedaan weer samen!!! Laat die tapas maar lekker smaken!!! Dikke kus en knuffel van mij en de meiden!!! Gelukkig heeeeeeel snel in het echt!!

 3. Albariño? Pulpo? Peixiños fritos? Queimada? (Laatste niet teveel, is het enige drankje waar je hoofdpijn van krijgt in Spanje)
  Welkom terug Stijn en Yvet!!

 4. He dappere dodo’s! Welkom “thuis”!

  Ik zat te denken, jullie moeten echt overwegen om een kookboek te schrijven, ik krijg altijd honger van jullie verhalen. Deze keer viel het mee, althans: tot de reacties kwamen, kreeg ik meteen zin in snert bij 25 graden!

  Geniet van de tapaas!

 5. Hello, welcome at Camaret.
  We will be in Ouessant tomorrow but we will come to see you on sunday morning, will you be available?
  didier and Patricia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.