We zijn weer los!

Over de afgelopen anderhalve week in Galicië komt nog een aparte blog, maar wat was het eigenlijk een onverwacht cadeautje. We waren blij dat we geland zijn in Vigo, want het heeft de dagen erna flink gespookt op de Golf van Biskaje en in het Kanaal. Weer voor ons om over te steken naar Bretagne in Frankrijk werd het nog niet. We hebben van de nood een deugd gemaakt en genoten van Vigo, mooie rustige ankerplekken en van A Coruna.

Maar ja, ooit moeten we toch een keer door naar Bretagne. Gisterochtend zagen we voor het eerst sinds anderhalve week een redelijk weergaatje daarvoor. Eerst stevige noordoost tot oostenwind, later rustige westenwind en 2-3 meter hoge golven de eerste dag. Ideaal… mwoah. Maar iets béter dan dit wordt de komende twee weken niet voorspeld. Dus we kijken elkaar diep in de poppetjes aan en besluiten om te gaan. Enerzijds jammer, want we hadden nog lang geen genoeg van deze geweldige stad A Coruna, anderzijds fijn om eind augustus in Bretagne te zijn, wanneer het op Biskaje steeds heviger weer kan worden.

En dan gaat het snel. Laatste boodschappen, hapje eten maken, boot klaarmaken en los! Een snel afscheid van A Coruna, op naar Camaret sur Mer.

Eenmaal buiten mogen we direct aan de bak. Windkracht 5/6 uit noordoost en boze golven. Hotseknotsen. In no time is de Amuse zoutbak en hebben wij een zout pak. We lopen wel lekker vlot, maar de richting is nog niet best. Er is ons oostenwind beloofd, die zal nog wel komen. Gelukkig nemen de golven na de nacht wel wat af, dat maakt het leven aan boord wel zo comfortabel.

Alleen die wind he… het blijft stug uit noordoost waaien, en dat brengt ons veel te westelijk, zeg Ierland ofzo. Dat was niet afgesproken!! Nou ja, dan wordt deze tocht gewoon lekker opkruisen naar Camaret. Wel wat meer mijlen maken dan gepland, maar zo komen we er ook wel. En sowieso kunnen de windvoorspellingen morgen toch weer anders zijn

De statistieken:

– Dagen onderweg: 1

– Totaal afgelegde afstand: 130 nm

– Afgelegde afstand afgelopen etmaal: 130 nm

– Afstand nog te gaan: nm (in een rechte lijn naar Camaret): 281 nm

– Onze lokatie om 14.30 uur (UTC+2): 44°50.56′ N, 9°11.77′ W

8 gedachten over “We zijn weer los!”

  1. Hihi ‘gewoon lekker opkruisen naar Camaret’ ik houd echt van jullie positivisme! Zet hem op! Ik zal duimen voor een lekker windje. Laat de poort richting kanaal zich maar vriendelijk openen voor jullie!
   Xx

 1. Oeps, dit is niet wat ik met de weergoden had afgesproken gisteren. Die zal ik toch maar eens snel tot de orde roepen. Zó hard geprobeerd de spoken rond Biskaje te verjagen!
  Evengoed een prachtige dagafstand, dat dan weer wel.
  Ik ga nóg harder duimen voor comfortabeler condities.
  Veilig vervolg ( liefst via de kortst mogelijke weg ) richting Camaret! Heel veel liefs en dikke kus,
  XXX

 2. Pas op. Jullie zijn zeezeiler. En het varen op zee is met het zeilen met de wind van vandaag. Alleen bij de NS is van A naar B vast. Dat maakt het varen zo geweldig mooi. Want wat is er mis aan Ierland?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *