Hollandse bodem

Ons vertrek gisterochtend vanuit Dunkerkque met bestemming Nederland ging gepaard met een mengelmoes aan gevoelens. Het naderend einde van onze ruim 2 jaar durende droomreis. Een fantastisch hoofdstuk van onze levens met prachtige ervaringen aan plekken en mensen. Een nieuw hoofdstuk ligt vóór ons in Nederland. Nog behoorlijk ongewis, en waar we allebei toch ook weer zin in hebben om dát te gaan bouwen en beleven.

 

Tijdens deze tocht komt er van alles voorbij… “zullen we omkeren?”, de laatste Franse baguettes, het laatste buitenlandse gastenvlaggetje uit het want halen, een brede glimlach bij de aanstekelijke Vlaamse taal over de marifoon als we de drukte bij Zeebrugge passeren…

 

We moesten het kennelijk nog wel even verdienen, want in de avond en nacht krijgen we dikke wind om de oren. Briesende achterop komende golven laten ons regelmatig surfen, gelukkig wel de goede kant op. We schieten Zeeland eind van de middag voorbij, ’s avonds komt de verlichte Noordzeekust snel in zicht. Scheveningen. De plek vanwaar onze reis begon met onze eerste nachtelijke etappe naar het buitenland. En nu de plek waar we voor het eerst weer voet aan Nederlandse wal zetten. In de nacht knopen we vast in de haven van Scheveningen, we zijn er!

 

De komende twee weken maken we ons cirkeltje helemaal rond, door in korte etappes naar Lelystad te varen. Daar zullen we de laatste zaterdag van september zijn. Hebben we nog mooi de tijd om zacht te landen in Nederland.

 

17 gedachten over “Hollandse bodem”

 1. Geweldig om weer heelhuids terug te zijn met zn mooi schip
  Tot ziens we zien wel hoe en wanneer.
  Groet Ad en Marian Akkerman

 2. Welkom terug! Wat een reis! Zo leuk om jullie te volgen. En dan terugkomen als hier de zomer zo goed als voorbij is……. Heel fijne 2 weken nog en ben benieuwd wat jullie daarna weer gaan doen.
  Groetjes, Lisette

 3. Welkom thuis Stijn en Yvet! Wat een mooie ervaringen hebben jullie opgedaan en wat leuk om af en toe mee te genieten. Thanx for that. Groetjes Bart-Jan.

 4. Ingrid Donderwinkel

  Welkom thuis, wat hoop ik dat jullie genoten hebben van jullie reis. Ik heb in ieder geval, en velen met mij, genoten van jullie blogs.
  Super zoals jullie dat de hele reis hebben volgehouden, zodat wij een heel klein beetje met jullie mee hebben kunnen genieten. Geniet nog even en ik hoop jullie weer een keer in het schone Houten te zien.

 5. Martin and Debbie¿

  Hey there you two pirates. Even though you are back home you will always carry your pirate adventures with you. Lots of love we are so glad we met you in Licata. Martin and Debs on Locomocean.xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *